מתכון

מיני בורגר בריוש, קבב עדשים וגבינות

הכי מרשים שיש: מיני לחמניות בריוש עם קבבים צמחוניים ממכרים

2,829 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
מיני בורגר בריוש, קבב עדשים וגבינות של השף ארז תורג'מן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: נעה קנריק
מיני בורגר בריוש, קבב עדשים וגבינות של השף ארז תורג'מן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: נעה קנריק

שימו לב, מתפיחים את הבצק במשך שעה וחצי לפני האפייה.

כלים: תבנית סיליקון עם שקעים או רינגים, קיסמים להידוק המנות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק הבריוש

לקבב עדשים וגבינות

לסלט קולסלו

להגשה

אופן ההכנה

בריוש:

1

מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים ומערבבים בעזרת כף. מוסיפים שתי ביצים ואת המים ולשים במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

2

מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה תוך כדי לישה איטית. ממשיכים ללוש את הבצק עד שכל החמאה נטמעת במסה והבצק בעל מרקם חלק.

3

מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי עד שהוא מכפיל את נפחו. טופחים על הבצק כדי להוציא ממנו בועות אוויר וקורצים ממנו כדורים קטנים בגודל כדורי פינג פונג.

4

מניחים את הכדורים בתוך תבנית סיליקון עם שקעים קטנים (ניתן לאפות גם בתוך רינגים קטנים על מנת לשמור על צורת הלחמנייה).

5

טורפים את הביצה הנוספת בקערית ומברישים את הבריושים בביצה. אופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.

קבב עדשים וגבינות:

6

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים במהירות עד לקבלת מרקם אחיד.

7

יוצרים קבבים קטנים מהתערובת, בקוטר לחמניית הבריוש.

8

צורבים את הקבבים בטיגון קל עם מעט שמן מכל צד.

סלט קולסלו:

9

מערבבים יחד בקערה את כל חומרי הסלט.

הרכבת המנה:

10

חוצים לחמניית בריוש לשניים לרוחבה. על בסיס הלחמנייה מניחים מעט מהקולסלו ופרוסת עגבניית שרי. מוסיפים את הקבב וסוגרים עם מכסה הלחמנייה.

11

מחזקים בקיסם שיהדק את שני חלקי הבריוש.