מתכון

מיני לחמעג'ונים

מיני לחמעג'ונים סופר קלים להכנה עם בשר טחון, פלפל שאטה ופפריקה מתוקה

5,241 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
מיני לחמעג'ונים | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
מיני לחמעג'ונים | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

המנה הנהדרת הזאת שמקורה בטורקיה יכולה לתפקד גם כמנת הילדים. כמעט את כל שלבי הכנתה תוכלו לעשות מבעוד מועד.

החומרים מיועדים לקילו קמח, לאחר ההכנה השתמשו במחצית מהבצק והקפיאו לשימוש עתידי את השאר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לתערובת הבשר

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מכניסים את הקמח, השמרים והסוכר לקערת מיקסר עם וו לישה ומתחילים לערבל. מוסיפים את המים ומערבלים במשך חצי דקה נוספת. מוסיפים את המלח ואת השמן וממשיכים בלישה למשך כחמש דקות נוספות.

2

מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3

מפילים את הבצק על משטח העבודה בכמה חבטות, מחלקים אותו לשניים ומקפיאים את מחציתו.

4

משתמשים בחצי הנותר: מחלקים את הבצק לעשרה כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח. מכסים במגבת ומתפיחים עד שהכדורים מכפילים את נפחם.

5

מרדדים כל כדור בצק לפיתה קטנה.

6

לשׁים את תערובת הבשר עם התבלינים במשך כמה דקות.

7

מרפדים כל פיתה בתערובת הבשר ומהדקים מעט.

8

מכניסים את הלחמעג'ונים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך כ־5-3 דקות. אם ברשותכם אבן שמוט הניחו את הפיתות ישירות על האבן.

9

מוציאים את הלחמעג'ונים מהתנור, מצננים ואורזים עד לזמן הפיקניק.

להגשה

10

מניחים על גריל פחמים למשך כדקה ומגישים מייד.