מעל המלבי, מלבד הקוקוס הטחון הייתי מפזרת גם אגוזים גרוסים, ולמכורים כבדים — גם שערות חלבה. שימו לב: המלבי זקוק ל-4 שעות צינון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את המלבי ומקררים
1
מערבבים קורנפלור עם כוס חלב בקערה עד להמסה.
2
יוצקים את יתרת החלב לסיר בינוני, מוסיפים שמנת מתוקה, חלבה וסוכר ומבשלים תוך כדי בחישה עד להמסה של החלבה והסוכר. מביאים לסף רתיחה (לא מרתיחים), מוסיפים מי זוהר ואת תערובת הקורנפלור ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת (3 בועות גדולות). מסירים מהכיריים.
3
יוצקים לכלים אישיים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.
מגישים
4
מפזרים קוקוס, אגוזים ושערות חלבה.