מתכון

מלבי קוקוס ופירות מיובשים

הוא מבושם מאוד בזכות השימוש במי זאהר ובמי ורדים, ומרקמו קרמי וקטיפתי במיוחד כיוון שרובו מבוסס על שמנת

5,712 בשלנים התעניינו במתכון זה
מלבי קוקוס ופירות מיובשים של מולי מגריסו ואריק דרחני. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
מלבי קוקוס ופירות מיובשים של מולי מגריסו ואריק דרחני. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

שימו לב: כדי לקבל מלבי במרקם מושלם, כדאי לערבב את הקורנפלור עם הנוזלים בעזרת האצבעות עד שמרגישים שאין גושים.

מנות בנפח 150 מ"ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלבי

לפירות מיובשים בסירופ

לקרם טחינה-לוטוס

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את המלבי

1

משרים דפי ג'לטין במי קרח כ-5 דקות עד שהם מתרככים (אם משתמשים באבקה, מערבבים אותה עם 4-3 כפות מים עד שהיא סופחת את הנוזלים).

2

שמים בסיר שמנת מתוקה, סוכר ו- 2/3 מכמות קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה.

3

בינתיים טורפים את יתרת קרם הקוקוס עם מי זאהר, מי ורדים וקורנפלור בקערה עם מטרפה לתערובת אחידה ללא גושים (רצוי לערבב גם עם האצבעות כדי להיפטר מהגושים הקטנים).

4

סוחטים את דפי הג'לטין ומוסיפים לסיר עם תערובת השמנת תוך כדי ערבוב עד שהג'לטין נמס (אם משתמשים באבקה, פשוט מוסיפים את התערובת לסיר) ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את תערובת הקורנפלור תוך כדי טריפה עם מטרפה ומבשלים 30-20 שניות עד שהתערובת מסמיכה (זה קורה ממש מהר).

5

יוצקים את תערובת המלבי לתבנית שטוחה עד גובה 3-2 ס"מ ומכסים את הכלי בניילון נצמד. מצננים לטמפ' החדר ומעבירים למקרר למשך הלילה. אפשר לשמור עד 4 ימים במקרר.

מבשלים את הפירות המיובשים

6

מביאים מים וסוכר לרתיחה בסיר קטן. יוצקים את מי הסוכר על תערובת הפירות המיובשים ומצננים לטמפ' החדר. אפשר לשמור עד שבועיים בכלי אטום במקרר.

מכינים קרם לוטוס, מרכיבים את המנה ומגישים

7

מערבבים בקערה ממרח לוטוס עם טחינה לתערובת אחידה.

8

מעבירים את המלבי לשקית זילוף. יוצקים כף מתערובת הטחינה לכל כוס ומזלפים את המלבי עד 3/4 גובה הכוס. מניחים מעל כף פירות מיובשים עם מעט מהסירופ, מפזרים קוקוס ומגישים.