החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מסדרים מלפפונים בצפיפות בצנצנת ומפזרים ביניהם שיני שום ופלפל חריף.
2
ממלאים את הצנצנת במלפפונים עד פתחה. מניחים מעל המלפפונים עלי שמיר ודוחסים אותם היטב.
3
יוצקים אל הצנצנת תמיסת מי מלח ביחס של כפית גדושה מלח ים על כל כוס מים. ממלאים את הצנצנת עד פתחה, סוגרים היטב, מנערים ומניחים במקום מואר. כדאי לשים על צלחת למקרה של דליפה. המלפפונים יהיו מוכנים תוך 3 ימים עד שבוע, תלוי בדרגת הכבישה החביבה עליכם ובמזג האוויר.