הבטטה היא מזינה, מהנה ואפילו משקיטה את החשק למשהו מתוק. הממרח הזה הוא דרך יצירתית נוספת ליהנות מבטטה, והפעם על פרוסת לחם או קרקר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-230 מעלות.
2
מפזרים על תבנית תנור מלח גס. מניחים בטטות על המלח ואופים כ-45 דקות עד שהקליפה מתחילה להיסדק. מצננים ומקלפים.
3
טוחנים בצל במעבד מזון עד לקבלת משחה חלקה.
4
מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הבצל עם הנוזלים ומטגנים עד שהוא שחום והנוזלים מצטמצמים. מצננים.
5
טורפים בקערה חלב אורז, טחינה גולמית, פטרוזיליה, תימין ומלח עד לקבלת ממרח טחינה סמיך. מוסיפים את הבצל המטוגן והבטטות ומועכים בעזרת מועך פירה. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.