מתכון

ממרח שעועית לימה (בובעס)

אם יש לכם כוח, לחיצה קטנה על השעועית - והקליפה נפרדת בקלות, אבל גם אם לא קילפתם - הטעם נפלא

26,800 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
ממרח שעועית לימה (בובעס) של ננה שרייר. צילום: דניאל לילה
ממרח שעועית לימה (בובעס) של ננה שרייר. צילום: דניאל לילה

כ 700- גרם מחית ( 10-8 כריכים)

• לילה השריה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים שעועית בשפע מים לא מומלחים על להבה בינונית-נמוכה במשך שעה ו- 40 דקות עד לריכוך. 10 דקות לפני תום הבישול מוסיפים מלח. מסננים ומצננים מעט.

2

מועכים את השעועית במזלג למחית גסה. מוסיפים שמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל שחור ופלפל חריף ומערבבים. סוחטים מעל עגבנייה.

3

מורחים על לחם (ואפשר גם להגיש ליד פיתות). שומרים עד יומיים במקרר.