החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
לתיבול:
לרוטב:
אופן ההכנה
למנגולד
1
ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. שוטפים היטב במים קרים את עלי המנגולד ומייבשים. מנתקים את החלק הירוק מהגבעולים הלבנים (ניתן לחתוך בסכין קטנה או במספריים, ממש קרוב לגבעול). מנקים את הגבעולים הלבנים וחותכים למקלות, שומרים בצד להכנת הרוטב.
למלית
2
מטגנים בסיר בצל קצוץ על להבה בינונית עד להזהבה. מוסיפים סלרי, שום ועגבניות מגוררות, ומערבבים. מסננים את הפריקה ממי ההשריה ומוסיפים את הפריקה המסוננת. מערבבים ומוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים. מניחים את התערובת בצד לצינון.
למילוי המנגולד
3
מניחים קרש חיתוך על משטח העבודה ועליו ממלאים את העלים. אם העלה גדול - חותכים אותו לשניים. מניחים 3 חצאי עלים, ועל כל עלה מניחים כף מלאה מהמלית. על המלית מניחים חתיכה קטנה של לימון כבוש ומקפלים כמו מתנה קטנה (סוגרים אבל לא בצורה מאוד מהודקת).
לסידור הסיר והרוטב
4
בסיר נמוך (סוטאז') מניחים עגבניות חתוכות לפרוסות, שיני שום פרוסות, עשבי תיבול, מקלות מנגולד, שמן זית, מלח ופלפל. מסדרים את הממולאים במעגל. מקשטים בעגבניות פרוסות ופרוסות לימון. יוצקים מים רותחים ומיץ לימון ומבשלים על אש נמוכה. מדי פעם מטים את הסיר ובעזרת כף יוצקים רוטב על הממולאים.
5
מבשלים 20 דקות ומכניסים לתנור לעוד 20 דקות. אם הרוטב מצטמצם מאוד, ניתן להוסיף עוד מים.