מתכון

מנטי

המתכון הזה שונה במקצת מהגרסה הארמנית המקורית, עם השפעה של המטבח הלבנטיני. מגישים את המנה עם טחינה חמוצה מאוד

26,363 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
מנטי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
מנטי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

לרוטב

לרוטב טחינה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

לשים את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא דביק. מוסיפים את המים בהדרגה עד לאיחוד הבצק. מעבירים את כדור הבצק לקערה מקומחת קלות, מגלגלים אותו בקמח, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים כחצי שעה.

מכינים את המלית

2

מערבבים את מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה. מגלגלים מהתערובת כדורים קטנים בגודל דובדבן ומניחים על מגש.

3

מחממים תנור ל־250 מעלות. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי כ־2 מ"מ. חותכים את הבצק לריבועים בגודל 4 ס"מ, מניחים כדור מהמלית במרכז כל ריבוע וסוגרים את השוליים בצביטה ליצירת צורה של קאנו או עין.

4

מסדרים את הכיסנים בתבנית ואופים כ־10 דקות עד שהשוליים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומוזגים מעט מציר העוף על הכיסנים. הציר אמור להשקות את הכיסנים ולרכך אותם מעט ולכן מוזגים אותו רק עד לגובה 1/4 ס"מ.

5

מערבבים את מרכיבי רוטב הטחינה ומגישים אותו עם הכיסנים.