מתכון

מנקיש טלה של ארז קומרובסקי

מאפה הבוקר הלבנוני מקבל פרשנות חדשה והופך למאפה ערב חגיגי

7,947 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
  • מנקיש טלה של ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן
    מנקיש טלה של ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן
  • מנקיש טלה של ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן
    מנקיש טלה של ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן
  • מנקיש טלה של ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן
    מנקיש טלה של ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לטופינג

אופן ההכנה

1

מנפים את הקמח ומפוררים את השמרים לתוכו. מערבבים היטב ומוסיפים את שאר החומרים מלבד המלח. לשים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את המלח ולשים עוד כמה דקות. הבצק לא אמור להיות דביק.

2

מכסים את קערת הבצק בניילון ומתפיחים במשך כשעה. מוציאים את האוויר מהבצק על ידי לישה קצרה של 20 שניות וממשיכים בהתפחה עוד כשעה. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים, מניחים על משטח מקומח, מכסים בניילון ונותנים מנוחה של חצי שעה.

3

לוקחים כדור בצק, מקמחים מעט את משטח העבודה ואת המערוך ומרדדים את הבצק.

4

מחממים תנור ל-250 מעלות (אם יש טאבון, זה הזמן להפעילו). מערבבים את חומרי הטופינג, למעט הצנוברים. מרדדים כל כדור ועליו מפזרים את הטופינג וצנוברים. מכניסים לתנור ואופים 5 דקות עד הזהבה.