מתכון

מעטפות כרוב סאבוי ממולאות בפריקה וטופו

כרוב סאבוי הוא בעל עלים בשרניים. הקיפול לצורת מעטפה מותאם לריבועי הטופו שמסתתרים בפנים

12,614 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
מעטפות כרוב סאבוי ממולאות בפריקה וטופו של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
מעטפות כרוב סאבוי ממולאות בפריקה וטופו של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לטופו

לרוטב

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים קלות בצל. מוסיפים שום קצוץ וסלרי ומערבבים. מוסיפים לסיר פריקה, זעתר, רכז רימונים, צימוקים, מלח, פלפל ונענע, מערבבים ומטגנים כמה דקות.

2

מורחים את מרכיבי משרה הטופו על פרוסות הטופו ומשהים כחצי שעה.

3

מרתיחים מים בסיר. מפרקים את עלי הכרוב ושוטפים היטב. מכינים קערה עם מי קרח. מכניסים את עלי הכרוב למים הרותחים לדקה ומעבירים למי קרח.

4

מניחים את עלי הכרוב על משטח העבודה כשהצד החלק כלפי מעלה. מניחים בכל עלה כף מלית ופרוסת טופו ומקפלים למעין מעטפה. מניחים את העלה כשהתפר כלפי מטה, עוטפים בחוט בישול וקושרים.

5

מחממים תנור ל־180 מעלות. מעבירים את עלי הכרוב הממולאים לסיר המתאים לתנור או לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים על עלי הכרוב, מכסים ואופים כ־30 דקות עד שהמלית רכה והנוזלים מצטמצמים. ב־5 דקות האחרונות מסירים את הכיסוי ואופים עד להזהבה.