החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לציפוי
לטיגון
אופן ההכנה
מכינים את המצות למילוי
1
מרטיבים מצות במים, עוטפים במגבת ומניחים להן להתרכך ולהתגמש.
בינתיים מכינים את המלית
2
מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ- 5 דקות תוך כדי בחישה עד שהבצל רך. מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי בחישה ופירור הבשר עד שהוא משנה את צבעו. מבשלים עוד כ- 10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שאין נוזלים במחבת.
3
מעבירים לקערה ומצננים היטב.
4
מוסיפים ביצה ופטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
ממלאים ומטגנים
5
חוצים את המצות בעזרת סכין חדה. מניחים כף מלית לרוחב כל חצי מצה ומגלגלים לגליל. טובלים את הממולאים בביצה ומנערים מעודפים.
6
יוצקים שמן בגובה 1 ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מניחים את הממולאים במחבת כשהתפר כלפי מטה ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהם זהובים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
7
מגישים קר, חם או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה אפשר לחמם כמה דקות בתנור ב- 170 מעלות.