מתכון

מצות ממולאות בבשר

את הממולאים האלה אוכלים אצלנו לאורך כל חול המועד, ואם נוסעים בחג לטיול - הם מצטרפים לצידנית במקום הסנדוויצ'ים

65,342 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
מצות ממולאות בבשר של שי לי ליפא | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מצות ממולאות בבשר של שי לי ליפא | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לציפוי

לטיגון

אופן ההכנה

מכינים את המצות למילוי

1

מרטיבים מצות במים, עוטפים במגבת ומניחים להן להתרכך ולהתגמש.

בינתיים מכינים את המלית

2

מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ- 5 דקות תוך כדי בחישה עד שהבצל רך. מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי בחישה ופירור הבשר עד שהוא משנה את צבעו. מבשלים עוד כ- 10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שאין נוזלים במחבת.

3

מעבירים לקערה ומצננים היטב.

4

מוסיפים ביצה ופטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

ממלאים ומטגנים

5

חוצים את המצות בעזרת סכין חדה. מניחים כף מלית לרוחב כל חצי מצה ומגלגלים לגליל. טובלים את הממולאים בביצה ומנערים מעודפים.

6

יוצקים שמן בגובה 1 ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מניחים את הממולאים במחבת כשהתפר כלפי מטה ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהם זהובים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

7

מגישים קר, חם או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה אפשר לחמם כמה דקות בתנור ב- 170 מעלות.