מתכון

מקלובה של אורז מיקס ועוף

כשמשתמשים באורז מיקס – תערובת של אורז לבן, אדום ושחור – המקלובה המוכרת מקבלת גוון יין עמוק וטעם אגוזי

6,240 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
מקלובה עוף וירקות עם מיקס אורז מלא. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
מקלובה עוף וירקות עם מיקס אורז מלא. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים ½1 כפות שמן זית בסיר רחב, וסוגרים את שוקי העוף המקומחות מכל צידיהן עד הזהבה. מוציאים את השוקיים ומניחים בצד.

2

מוזגים לסיר את 2 כפות שמן הזית הנותרות ומטגנים גזר, בצל ושום כ-5 דקות. מסדרים את שוקי העוף בתחתית הסיר בין הירקות. מפזרים בהראט, כמון, מלח ופלפל ומערבבים מעט.

3

מוסיפים אורז ומים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות. מכבים את הלהבה ומותירים מכוסה ל-20 דקות.

4

בהגשה הופכים את הסיר על צלחת רחבה.

גיוון צמחוני: במקום עוף, מוסיפים ירקות חתוכים גס: שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, עגבניות או חצילים.