מתכון

מקלות בייגלה בשוקולד

קניתם אגרטל לסבתא? מלאו אותו בזר פריך-מתוק-מלוח שהכנתם בעצמכם ושדרגו אותו למתנה מקורית באמת

14,545 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
מקלות בייגלה בשוקולד של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מקלות בייגלה בשוקולד של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

שימו לב: מקשטים את מקלות הבייגלה רק אחרי ששכבת השוקולד הראשונה מתמצקת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

ממיסים שוקולד וחמאת קקאו במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מעבירים את התערובת לכוס צרה וגבוהה.

3

טובלים מקלות בייגלה בשוקולד ומניחים בתבנית. מעבירים למקרר ל- 30 דקות להתמצקות. לחילופין אפשר להבריש את מקלות הבייגלה בשוקולד במקום לטבול.

מקשטים

4

ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים של 15 שניות עד לקבלת תערובת חלקה.

5

מטפטפים עם כפית שוקולד לבן מומס על המקלות ונותנים לשכבת הקישוט להתמצק כ- 30 דקות לפני שאורזים או מעבירים לכלי אטום. שומרים במקום קריר עד שבועיים.