החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
לטבילה
להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
1
מערבבים שמרים ומים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים לבצק אחיד ורך. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
2
מחלקים את הבצק ל-10 חלקים במשקל כ- 150 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לגליל באורך 18 ס”מ וקוטר 5 ס"מ. מניחים בתבנית מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד או במגבת ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
3
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4
מביאים לרתיחה סיר גדול ורחב עם מים, סודה לשתייה וסילאן. מחליקים את הפרעצלים לסיר בזהירות, 3-2 בכל פעם, לטבילה של כ-10 שניות. מעבירים לתבנית המקומחת וחורצים 3 קווים אלכסוניים על פני הפרעצל בעזרת סכין חד ובתנועת יד מהירה.
5
אופים כ-15 דקות לגוון שזוף. מעבירים את הפרעצלים לרשת לצינון. לפני ההגשה מברישים בשמן זית ליצירת ברק.