מתכון

מקלות פרעצל

את הפרעצלים מומלץ לאכול ביום האפייה והם הכי טעימים כשהם חמים מהתנור. מצוינים לכריכים או סתם ככה ליד הבירה

79,217 בשלנים התעניינו במתכון זה
מקלות פרעצל של לולו. צילום: דניאל לילה.
מקלות פרעצל של לולו. צילום: דניאל לילה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לטבילה

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מערבבים שמרים ומים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים לבצק אחיד ורך. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

2

מחלקים את הבצק ל-10 חלקים במשקל כ- 150 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לגליל באורך 18 ס”מ וקוטר 5 ס"מ. מניחים בתבנית מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד או במגבת ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4

מביאים לרתיחה סיר גדול ורחב עם מים, סודה לשתייה וסילאן. מחליקים את הפרעצלים לסיר בזהירות, 3-2 בכל פעם, לטבילה של כ-10 שניות. מעבירים לתבנית המקומחת וחורצים 3 קווים אלכסוניים על פני הפרעצל בעזרת סכין חד ובתנועת יד מהירה.

5

אופים כ-15 דקות לגוון שזוף. מעבירים את הפרעצלים לרשת לצינון. לפני ההגשה מברישים בשמן זית ליצירת ברק.