מתכון

מקרון ורדים עם גלידת וניל ופירות יער

קינוח שכולו שחיתות - מגדל מקרונים עם גלידת וניל בין השכבות שמשתכשכת ברוטב פירות יער

מקרון ורדים עם גלידת וניל ופירות יער ורוטב פירות יער של שפית-קונדיטורית אור חורי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
מקרון ורדים עם גלידת וניל ופירות יער ורוטב פירות יער של שפית-קונדיטורית אור חורי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למקרון ורדים

לרוטב פירות יער

לגלידת וניל ופירות יער

אופן ההכנה

למקרון הוורדים

1

מסננים לקערה את השקדים הטחונים ואבקת הסוכר. מוסיפים לקערה 3 מהחלבונים ומערבבים עד קבלת תערובות אחידה.

2

מקציפים במיקסר את 3 החלבונים הנותרים. בינתיים מחממים בסיר את המים עם הסוכר, תמצית הוורדים וצבע המאכל במשך 3 דקות, או עד לטמפרטורה של 118 מעלות. מוסיפים את התערובת למיקסר בזרם דק וממשיכים להקציף עוד 12 דקות, עד שהקציפה קשה וקרה למגע.

3

מאחדים את תערובת השקדים עם הקציפה ומערבבים בעדינות עד קבלת מרקם אחיד.

4

מזלפים מהתערובת עיגולים על משטח אפייה מסיליקון ואופים במשך 16 דקות בתנור שחומם מראש ל־155 מעלות. במהלך האפייה מסובבים את המשטח בתנור לאפייה אחידה. מצננים.

לרוטב פירות היער

5

מרתיחים את כל המרכיבים בסיר. מקטינים את האש ומבשלים במשך 10 דקות עד הסמכה.

6

מוציאים את מקל הווניל וטוחנים עד קבלת רוטב אחיד. מסננים (לא חובה).

לגלידת הווניל ופירות יער

7

חותכים את הגלידה לגושים קטנים ומעבירים לקערת מיקסר עם רוטב פירות היער. מערבלים את הגלידה בוו גיטרה עד קבלת מרקם אחיד. מחזירים את הגלידה לקופסה ומקפיאים.

להרכבה

8

מניחים כף גלידה בין כל שתי עוגיות מקרון. שומרים קפוא בקופסה אטומה עד להגשה. בהגשה מזלפים מרוטב פירות היער.