מתכון

מרוות ירושלים ממולאת בחציל מאודה ועשבים

אפשר ללקט מרוות ירושלים בטבע או לקנות בשווקים. העלים בעלי עורקים בולטים והטעם שלה מאוד רענן וירוק

1,642 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרוות ירושלים ממולאת בחציל מאודה ועשבים של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
מרוות ירושלים ממולאת בחציל מאודה ועשבים של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל

אם לא מוצאים מרווה ירושלמית – אפשר להחליף אותה בעלי מנגולד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

מאדים חצילים בסלסילת אידוי על להבה בינונית 10־15 דקות עד שהם מתרככים. מצננים ומפזרים על החצילים מלח, פלפל שחור, שמן זית ודבש ענבים.

2

שוטפים עלי מרוות ירושלים. מרתיחים מים בסיר וחולטים את העלים כחצי דקה.

3

פורשים אחד מהעלים על משטח עבודה, מניחים במרכזו מלבן חציל ומקפלים כמו מעטפה. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.

מכינים את הרוטב

4

מחממים שמן זית מעל להבה בינונית בסיר רחב ונמוך, מוסיפים שורש סלרי, סלקים וקולרבי ומטגנים כ־10 דקות עד שהם מזהיבים. מוסיפים שום, עלי מרווה, פלפל ירוק חריף, מיץ לימון, דבש ענבים, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומבשלים כ־10 דקות.

5

מחממים תנור ל־180 מעלות. מחממים שמן זית בסיר רחב וצורבים קלות את ריבועי המרווה הממולאים. מוזגים את הרוטב מעל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות. מעבירים לתנור לעוד 15 דקות.