מתכון

מרציפן בסיסי

המתכון הזה מתגלגל במשפחה שלי הרבה זמן, אבל מקורו לא ידוע. הוא פשוט תמיד היה שם, עושה את עבודתו נאמנה

24,945 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
מרציפן בסיסי. צילום: דל לב | סגנון: דלית רוסו
מרציפן בסיסי. צילום: דל לב | סגנון: דלית רוסו

הכי קל להכין אותו במטחנת תבלינים מהסוג שנראה כמו מעבד מזון קטנטן, אבל אפשר גם במעבד מזון רגיל. אני גם מעדיפה לשקול את החומרים במקום להסתמך על כוסות.
החוג לתכשיטנות
כדי לעצב את המרציפן כמו בתמונה למעלה, אני משתמשת בתבניות סיליקון עם שקעים קטנים. אם משתמשים בתבניות מתכת רגילות, מרפדים אותן בבד טול, כדי שהמרציפנים יישלפו בקלות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים שקדים במים רותחים ל-10 דקות. מעבירים למים קרים לצינון ומקלפים. מסננים ומייבשים בעזרת מגבת.

2

טוחנים את השקדים במטחנת תבלינים (כמות קטנה בכל פעם) למרקם דק ככל האפשר. מעבירים לקערה ומערבבים עם אבקת סוכר ומיץ לימון. טוחנים שוב, בכל פעם כמות קטנה, עד למרקם שמזכיר פלסטלינה.

3

מעצבים בצורות (ראו בהמשך), מניחים במנז'טים ושומרים בקופסה אטומה. המרציפן נשמר זמן ממושך בזכות הסוכר.