מתכון

המרציפן של המרשלג

המתכון הסודי למרציפן המפורסם של החברה המשפחתית הוותיקה

2,436 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
מרציפן. צילום: shutterstock
מרציפן. צילום: shutterstock

בשווקים ניתן למצוא שקדים מרים. יש להשתמש בהם כזית, שכן הם מכילים חומר ששמו אָמיגדלין, המתפרק והופך לחומצה ציאנית רעילה. אם לא מצאתם, אפשר להחליף בתמצית שקדים באיכות טובה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרציפן

לזרייה מעל

אופן ההכנה

1

משרים את השקדים המרים במים רותחים למשך 40 דקות וברגע שהטמפרטורה מאפשרת, לוחצים אותם החוצה מקליפתם ומספיגים היטב בנייר.

2

במעבד מזון מעבדים את כל החומרים לעיסה חלקה. מערבבים את העיסה בידיים עטויות בכפפות חד פעמיות ויוצרים כדורים.

לאחסון

3

זורים מעל מעט סוכר ומאחסנים את המרציפן במקרר, בקופסה סגורה היטב.