מתכון

מרק בורשט רוסי

אם מכינים את המרק בגרסת פרווה, עם ציר ירקות וללא קוביות בשר, מומלץ להגיש עם כף של שמנת חמוצה במרכז הצלחת

175,828 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
מרק בורשט רוסי של השף אסף מישקובסקי. צילום: אתי כץ
מרק בורשט רוסי של השף אסף מישקובסקי. צילום: אתי כץ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים בסיר את השמן, מטגנים את הבצל ושיני השום ומוסיפים את הגזר והסלק המגוררים (אם מכינים את המרק עם קוביות בשר, מוסיפים אותן בשלב זה ומטגנים עד להשחמה קלה).

2

מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות נוספות.

3

מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה וממשיכים בבישול של עוד כ-10 דקות.

4

מוסיפים את הכרוב הלבן, מתבלים במלח ופלפל ומשלימים טעמים.

5

טיפ: אם מכינים את המרק בגרסת פרווה, עם ציר ירקות וללא קוביות בשר, מומלץ להגיש עם כף של שמנת חמוצה במרכז כל צלחת מרק.