מתכון

מרק בצל חום

הסוד כאן הוא בישול איטי שמתרחש על פלטה או בתנור. אם יש לכם ציר טוב (עוף, בשר או ירקות), תוכלו לקצר את התהליך

15,707 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
מרק בצל של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניה ויינר, סגנון: אוריה גבע
מרק בצל של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניה ויינר, סגנון: אוריה גבע

קיצור דרך למרק בצל: מחליפים את המים וירקות השורש ב 2- ליטר מרק (עוף, בקר או ירקות). מבשלים כ-15 דקות בלבד אחרי רתיחה.
למרק נטול גלוטן: מוותרים על הקמח וכדי להסמיך מעט את המרק טוחנים כוס אחת שלו (עם פיסות בצל) ומוסיפים למרק המוכן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים סיר גדול עם חמאה ושמן ומאדים בצלים עם עלי דפנה, תימין, מלח ופלפל כ-20 דקות על להבה בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב עד שרך, שחום ולא נחרך.

2

יוצקים יין ומבשלים על להבה גבוהה 4 דקות עד שהוא מתאדה.

3

מוציאים את עלי הדפנה, מפזרים קמח על פני הבצלים ומערבבים עד שנספג.

4

יוצקים מים ומוסיפים גזר, סלרי ופטרוזיליה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעתיים על להבה נמוכה או 5-4 שעות בתנור ב-120 מעלות. בתום הבישול מסלקים את הפטרוזיליה.

5

יוצקים את המרק לקערות, מניחים לחם או קרוטונים ומפזרים גבינה. מגישים או משחימים תחת הגריל לפני ההגשה.