מתכון

מרק בצל של הבראסרי

הוא דורש הרבה סבלנות (וגם קצת דמעות), אבל המרק המופתי הזה של הבראסרי שווה את ההשקעה

144,895 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2020
מרק בצל. בראסרי (צילום: אנטולי מיכאלו)
מרק בצל. בראסרי (צילום: אנטולי מיכאלו)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים בצלים ומערבבים. מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומטגנים את הבצלים על אש קטנה כ-30 דקות, עד שצבעם הופך חום עמוק. מדי פעם מוודאים שיש מספיק נוזלים והבצלים לא נשרפים. אם אם מתחילים להחרך - אפשר להוסיף כמה כפות מים.

2

מוסיפים יין, מגבירים להבה ומבשלים עד שהיין מצטמצם כמעט לגמרי. מוסיפים קמח ומערבבים היטב עד שאין גושי קמח בתערובת.

3

בסיר נפרד, מביאים מרק עוף לרתיחה. מוסיפים את המרק הרותח לבצלים תוך כדי ערבוב ומביאים לרתיחה נוספת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה וחצי.

4

מחממים תנור לחום מקסימלי על מצב גריל. מעבירים את המרק לכלים חסיני חום כמעט עד שפתם ומניחים מעל כל קערה פרוסת בגט ועליה גבינה (לא נורא אם חלק מהגבינה חורג משפת הכלי). אופים כ-5 דקות, עד שהגבינה מבעבעת ומזהיבה. מגישים מיד.