במקום לצלות פרוסות כבד שולקים אותן בעדינות בציר הטעים. במקום לבשל ירקות לעייפה חולטים ומוסיפים ברגע האחרון, כשהם בשיא הצבעוניות והקראנצ'יות שלהם.
הכנה מראש: מכינים את הציר, הירקות והקנלים יום-יומיים מראש. בסמוך להגשה מחממים את הציר ומוסיפים פרוסות כבד ואת שאר התוספות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרק:
לירקות:
לקנל עוף:
אופן ההכנה
חולטים את ירקות:
1
מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול וחולטים את הירקות 5-4 דקות. מעבירים למי קרח ומסננים. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד יומיים.
מכינים קנל עוף:
2
מרתיחים מים בסיר גדול נוסף ומנמיכים את הלהבה.
3
טוחנים את כל חומרי הקנל במעבד מזון עד לקבלת עיסה חלקה. יוצרים מהעיסה כ-8 קנלים ("קציצות" מוארכות) בעזרת 2 כפות ומחליקים לתוך המים הרותחים. מבשלים 10 דקות, מעבירים למי קרח ומסננים. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד יומיים.
בסמוך להגשה מבשלים כבד אווז ומרכיבים את המרק:
4
מחממים את הציר לסף רתיחה. מוסיפים את הירקות, והקנלים ופרוסות כבד אווז ומביאים לבעבוע עדין. מבשלים 8 דקות בסיר פתוח ומסירים מהכיריים.
5
מסדרים ירקות, קנל ופרוסה של כבד אווז לכל סועד בקערת מרק. יוצקים מעל מהמרק החם ומגישים מייד.