מתכון

מרק בקר צח עם קנל עוף, ירקות שורש וכבד אווז

במקום לצלות פרוסות כבד שולקים אותן בעדינות בציר הטעים ומגישים גם את הירקות במנה כשהם בשיא הצבעוניות והקראנצ'יות

1,066 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
מרק בקר צח עם קנל עוף, ירקות שורש וכבד אווז של שף עינב אזגורי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
מרק בקר צח עם קנל עוף, ירקות שורש וכבד אווז של שף עינב אזגורי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

במקום לצלות פרוסות כבד שולקים אותן בעדינות בציר הטעים. במקום לבשל ירקות לעייפה חולטים ומוסיפים ברגע האחרון, כשהם בשיא הצבעוניות והקראנצ'יות שלהם.

למתכון ציר בקר של עינב אזגורי

הכנה מראש: מכינים את הציר, הירקות והקנלים יום-יומיים מראש. בסמוך להגשה מחממים את הציר ומוסיפים פרוסות כבד ואת שאר התוספות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק:

לירקות:

לקנל עוף:

אופן ההכנה

חולטים את ירקות:

1

מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול וחולטים את הירקות 5-4 דקות. מעבירים למי קרח ומסננים. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד יומיים.

מכינים קנל עוף:

2

מרתיחים מים בסיר גדול נוסף ומנמיכים את הלהבה.

3

טוחנים את כל חומרי הקנל במעבד מזון עד לקבלת עיסה חלקה. יוצרים מהעיסה כ-8 קנלים ("קציצות" מוארכות) בעזרת 2 כפות ומחליקים לתוך המים הרותחים. מבשלים 10 דקות, מעבירים למי קרח ומסננים. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד יומיים.

בסמוך להגשה מבשלים כבד אווז ומרכיבים את המרק:

4

מחממים את הציר לסף רתיחה. מוסיפים את הירקות, והקנלים ופרוסות כבד אווז ומביאים לבעבוע עדין. מבשלים 8 דקות בסיר פתוח ומסירים מהכיריים.

5

מסדרים ירקות, קנל ופרוסה של כבד אווז לכל סועד בקערת מרק. יוצקים מעל מהמרק החם ומגישים מייד.