מתכון

מרק דגים ותירס

מרק סמיך וקטיפתי, אך הוא גם קליל ושומר על שאריות של קיץ בזכות התירס והניחוח של הים שמביאים הדגים

8,642 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרק דגים ותירס של אורנה ואלה. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
מרק דגים ותירס של אורנה ואלה. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

מומלץ להשתמש בתירס אורגני למנה הזאת. תירס רגיל נותן תוצאה חיוורת ותפלה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מפרקים את גרגרי התירס מהקלח ושומרים בצד.

מכינים את המרק

2

מטגנים בצל ושום בסיר בעל דפנות גבוהות עם שמן זית 5 דקות על להבה בינונית עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים תירס ומלח ומטגנים 7-6 דקות עד שהתירס נעטף בשמן ונעשה מבריק (אם משתמשים בתירס קפוא, הטיגון יהיה ארוך כמעט פי שניים משום שהגרגרים הקפואים מפרישים יותר נוזלים). מוסיפים כמון, פפריקה וצ’ילי ומטגנים כדקה-שתיים עד שהתבלינים מעלים ניחוח.

3

מוסיפים ציר ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 8-5 דקות עד שהתירס מוכן.

4

מוציאים מהסיר 4-3 מצקות של נוזלים בלבד ושומרים בצד. טוחנים את המרק במעבד מזון או בעזרת מוט ריסוק ידני למרקם חלק. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים לטחינה מהנוזלים ששמרנו בצד. אם המרק דליל מדי, מחזירים אותו לאש ומצמצמים כמה דקות.

5

מסננים למרקם קטיפתי ומגישים או שומרים לילה במקרר ועד חודשיים בהקפאה

לפני ההגשה

6

מביאים את המרק לרתיחה ומוסיפים נתחי דג ופירות ים. מכסים, מביאים שוב לרתיחה, מוסיפים תרד ומבשלים דקה או שתיים על להבה בינונית-נמוכה עד שהדג ופירות הים מוכנים. מסירים מהאש, מתקנים תיבול, יוצקים לקערות הגשה ומפזרים עלי כוסברה.