מתכון

מרק וישיסואז צרפתי עם דוקסל פטריות

את הווישיסואז הקלאסי מגישים קר. בגרסה הזאת הוא מוגש חם עם דוקסל הפטריות שמוסיף לו טעם וצבע

6,108 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
מרק וישיסואז צרפתי עם דוקסל פטריות של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
מרק וישיסואז צרפתי עם דוקסל פטריות של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדוקסל פטריות

לשמן ירוק

אופן ההכנה

1

ממסים את החמאה עם המלח בסיר על אש קטנה ומאדים את הכרשות עד שהן רכות. מוסיפים את תפוחי האדמה, הציר, השמנת המתוקה ואגוז המוסקט ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים. טוחנים בבלנדר מוט או במעבד מזון, מסננים במסננת דקה ומתקנים תיבול.

לדוקסל פטריות

2

מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את הבצל עד שהוא רך. מוסיפים את הפטריות ומאדים עד שהן מגירות את כל הנוזלים. מוסיפים את היין הלבן, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים על אש קטנה עד שהתערובת יבשה ובמרקם אחיד.

לשמן ירוק

3

טוחנים את שמן הזית עם הפטרוזיליה במעבד מזון. מוזגים את המרק לקערות, מניחים כף דוקסל בכל קערה ומטפטפים את השמן.