מתכון

מרק חומוס עם שפצלה

כור היתוך: מרק חומוס המבוסס על מרק החרירה המרוקאי בתוספת שפצלה ארומטיים המתפקדים כשקדי מרק כיפיים

17,574 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
מרק חומוס עם שפצלה של רעות עזר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
מרק חומוס עם שפצלה של רעות עזר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

"את מרק החרירה המרוקאי אני מכירה היטב מהבית. המתכון הזה הוא בהשראתו, אך הוא מבוסס רק על חומוס. שילבתי בתוכו את השפצלה, הכי לא מרוקאי שיש, אבל זו תוספת פחמימתית שמשתלבת היטב במרק ומעשירה את המרקם והטעמים. כורכום וכמון הם תבלינים שהולכים טוב ביחד ונותנים למרק את עומק הטעמים החורפי".

שימו לב, יש להוסיף לזמן ההכנה גם השרייה במשך לילה שלם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק

לשפצלה

להגשה

אופן ההכנה

1

מניחים את החומוס בסיר גדול, ממלאים במים, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כשעה. מסננים, מעבירים למים קרים ומסירים את קליפות החומוס.

למרק

2

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים. מוסיפים שום וחומוס, מערבבים, מוסיפים עשבי תיבול, כמון, כורכום, מלח, פלפל ופלפל צ'ילי, מערבבים היטב ויוצקים את המים. מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כשעה.

לשפצלה

3

מערבבים בקערה בעזרת מטרפה קמח, מים וביצים עד לקבלת תערובת חלקה.

4

מרתיחים סיר עם מים וכף מלח (כמו לפסטה) ובעזרת פומפייה עם פתחים רחבים מטפטפים את השפצלה לסיר - עוזרים לבלילה לרדת דרך הפומפייה בעזרת מרית. נותנים לשפצלה לצוף ולאחר כדקה מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים את השפצלה וצורבים קלות במחבת עם שמן זית, טרגון ומעט מלח.

5

בהגשה מוזגים את המרק לקעריות, מניחים עליו שפצלה, סוחטים לימון ומפזרים פלפל צ'ילי יבש.