עונת הקטניות

9 מרקי חורף חמים ומזינים

מרק עדשים ספרדי, מרק שעועית ירושלמי או מרק אפונה סמיך - המנות שיספקו את כל מה שהגוף צריך בסיר אחד
מרק עדשים כתומות ומנגולד של רינת צדוק. צילום: בועז לביא
מרק עדשים כתומות ומנגולד של רינת צדוק. צילום: בועז לביא
ינואר 2019

כשהטמפרטורות צונחות והרוחות מתחזקות מתחשק לאכול מנה חמה, טעימה ומשביעה. אין מתאים יותר מהמרק לבצע את המשימה, בדגש על מרקים עם קטניות שמהווים פתרון בריא וטעים. ממרק עדשים, דרך מרק אפונה ועד מרקי שעועית וחומוס, ברמות קושי שונות, ממדינות שונות כמו הולנד, איטליה, ספרד והלבנט, תמצאו כאן 9 מתכונים מגוונים שיעזרו לעבור את החורף בשלום.

6
מינסטרונה של ארטישוק ושעועית לבנה של מיכל מוזס. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דלית רוסו
מינסטרונה של ארטישוק ושעועית לבנה של מיכל מוזס. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דלית רוסו

מינסטרונה של ארטישוק ושעועית לבנה

1 דירוגים
מרק ירקות אביבי וכפרי עם שפע ירקות, פסטה מבושלת ופטנט: מוסיפים לבישול קליפת פרמזן, שמעניקה למרק טעם אגוזי למתכון המלא
19
מינסטרה די צ'צ'י – מרק חומוס וירקות מאיטליה של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
מינסטרה די צ'צ'י – מרק חומוס וירקות מאיטליה של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

מינסטרה די צ'צ'י: מרק חומוס וירקות מאיטליה

6 דירוגים
את המרק הטבעוני הזה, שמגיע מחבל אברוצו באיטליה, אפשר להכין ממש בקלות, ולקבל ארוחה משביעה וטעימה ליום חורפי למתכון המלא