מתכון

מרק ירקות לבן

סבתו של שף אמיר קרונברג, כריסטין, הייתה מכינה לו את המרק השוודי. נהוג להגיש אותו בין העונות

3,258 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מרק ירקות לבן של שף אמיר קרונברג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
מרק ירקות לבן של שף אמיר קרונברג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מוזגים את המים או הציר לסיר ומוסיפים את הגזרים, תפוחי האדמה, הבצלים, הכרשה והסלרי. מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים במשך 25 דקות.

2

מוסיפים לסיר את השעועית הירוקה או אפונת השלג, החלב, השמיר, הפטרוזיליה, המלח והפלפל. מבשלים במשך 5 דקות נוספות ומסירים מהאש.

3

מוסיפים לחלמונים 1 מצקת מהמרק להשוואת טמפרטורה ומוזגים למרק תוך כדי ערבוב.