מתכון

מרק כרובית צלויה עם שמן נענע

מכינים את המרק יום קודם ושומרים במקרר. בסמוך לארוחה מחממים אותו ונותנים עוד סיבוב עם מוט ריסוק לריענון

7,610 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
מרק כרובית צלויה עם שמן נענע של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מרק כרובית צלויה עם שמן נענע של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

צולים כרובית: מסדרים פרחי כרובית בתבנית, מזלפים 2 כפות שמן זית ומפזרים מלח גס.

3

צולים 40-30 דקות עד שהכרובית מזהיבה היטב ומתרככת.

4

מכינים את המרק: מחממים סיר גדול עם יתרת השמן ומטגנים כרישות, שומר, סלרי ותפוח אדמה 7 דקות להזהבה.

5

מוסיפים את הכרובית ושאר חומרי המרק למעט מיץ לימון ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים 15 דקות עד שהירקות רכים.

6

טוחנים למרקם חלק בעזרת מוט ריסוק ידני. מוסיפים מיץ לימון ומלח, מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך. שומרים עד 3 ימים במקרר.

להגשה

7

יוצקים מרק חם לקערות עמוקות, מזלפים כפית שמן נענע על כל מנה ומניחים פרוסת גזר מגולגלת (ראו בתמונה).


לבלוג של זהר לוסטיגר בשן