החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2
צולים כרובית: מסדרים פרחי כרובית בתבנית, מזלפים 2 כפות שמן זית ומפזרים מלח גס.
3
צולים 40-30 דקות עד שהכרובית מזהיבה היטב ומתרככת.
4
מכינים את המרק: מחממים סיר גדול עם יתרת השמן ומטגנים כרישות, שומר, סלרי ותפוח אדמה 7 דקות להזהבה.
5
מוסיפים את הכרובית ושאר חומרי המרק למעט מיץ לימון ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים 15 דקות עד שהירקות רכים.
6
טוחנים למרקם חלק בעזרת מוט ריסוק ידני. מוסיפים מיץ לימון ומלח, מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך. שומרים עד 3 ימים במקרר.
להגשה
7
יוצקים מרק חם לקערות עמוקות, מזלפים כפית שמן נענע על כל מנה ומניחים פרוסת גזר מגולגלת (ראו בתמונה).
לבלוג של זהר לוסטיגר בשן