מתכון

מרק לאקסה תאילנדי

קל להתאהב במרק הזה בזכות שילוב של רעננות הג'ינג'ר עם מתיקות הדלעת, פריכות החומוס המטוגן ומעטפת הקוקוס העשירה

19,384 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מרק לאקסה תאילנדי של פאולין שובל. צילום: איל גרניט
מרק לאקסה תאילנדי של פאולין שובל. צילום: איל גרניט

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחומוס פריך

להגשה

אופן ההכנה

1

יוצקים את שמן השומשום לסיר גדול ומחממים אותו על אש גבוהה. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הפלפל החריף והבצל הירוק. מטגנים במשך כ-30 שניות כדי לשחרר את חומרי הטעם.

2

מוסיפים את הציר ואת קוביות הדלעת (משאירים בצד כמה קוביות) ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 15-20 דקות על אש בינונית עד שהדלעת מתרככת (בינתיים אפשר להכין את החומוס הפריך). מעבירים את רוב התבשיל לקערת הבלנדר (משאירים ¼ כמות בסיר מבלי לטחון) וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק לגמרי.

3

מחזירים את המרק הטחון לסיר ומוסיפים את קוביות הדלעת שנשמרו בצד. מוסיפים את חמאת הבוטנים, רוטב הסויה ורוטב הדגים, הברוקולי וקרם הקוקוס. מבשלים את הכל עד שהברוקולי מתרכך (כ-8 דקות). מורידים מהאש.

4

מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.

לחומוס הפריך

5

מחממים תנור ל-220 מעלות. מייבשים לגמרי את החומוס המסונן על גבי נייר סופג או מגבת מטבח. מכניסים את החומוס לקערה עם שמן הזית, הקינמון, הסוכר, מלח ופלפל. מערבבים היטב. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים 20 דקות בתנור עד שהחומוס הופך להיות חום ופריך.

להגשה

6

מגישים את המרק עם האטריות ועלי הכוסברה והנענע הטריים. מפזרים מעל כל קערה חופן חומוס פריך או מגישים את החומוס כנשנוש בצד.