מתכון

מרק לחשו (סולת) מרוקאי

מומלץ לימים קרים במיוחד: בעל סגולות רפואיות והתשובה המרוקאית למרק העוף האשכנזי

25,060 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרק לחשו (סולת) של מסעדת אווה סאפי. צילום: דרור חדד
מרק לחשו (סולת) של מסעדת אווה סאפי. צילום: דרור חדד

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר גדול על להבה בינונית, ומטגנים שום עד להשחמה קלה (להיזהר שלא יישרף, אחרת השום מפתח טעמים מרים). מוסיפים מים ותבלינים ומערבבים היטב.

2

במקביל, מעבירים סולת לקערה נפרדת. מוסיפים מעט מים קרים תוך כדי ערבוב רק עד שמתקבלת בלילה מאוד סמיכה. מוסיפים אותה לסיר ומערבבים היטב. מבשלים עד שהמרק מסמיך והסולת מבושלת (אם רוצים מרק סמיך יותר, מוסיפים עוד סולת).

3

טועמים, מתקנים מלח ופלפל ומגישם חם עם כוסברה טרייה מעל.