מתכון

מרק מינסטרונה איטלקי

מרק ירקות טוסקני עם תועפות קטניות. מזין, מחמם ובעיקר מנחם

141,561 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מרק מינסטרונה איטלקי של פאולין שובל. צילום: מרי משקוץ
מרק מינסטרונה איטלקי של פאולין שובל. צילום: מרי משקוץ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים בסיר גדול מעט שמן זית ומוסיפים את הבצל, הגזר, הסלרי והשום. מטגנים 3-4 דקות.

2

מוסיפים את העגבניות ואת הרסק. מבששלים עוד כ-5 דקות.

3

מוסיפים את המים או ציר הירקות, את העדשים, את הקטניות ואת התבלינים (עלי דפנה, אורגנו, בזיליקום, רוזמרין). מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כחצי שעה.

4

מוסיפים את הקישואים ואת הפסטה וממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת, עד שהפסטה רכה אך לא יותר מדי (שהייה בנוזל המרק תרכך אותה עוד יותר). מתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם.

5

ניתן להגיש עם גבינת פרמזן מגוררת (חלבי).

הצעת הגשה

6

מגישים לצד המרק ברוסקטות שום.