מתכון

מרק מיסו עם קציצות דגים

אם מכינים את תערובת הקציצות יום קודם, זוכים בקציצות רכות בהרבה. אין צורך בטיגון - מבשלים אותן ישר במרק

4,928 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מרק מיסו עם קציצות דגים של סיון שטרנבך. צילום: דניאל לילה
מרק מיסו עם קציצות דגים של סיון שטרנבך. צילום: דניאל לילה

המתכון המקורי הגיע מהספר המצוין של יונתן רושפלד דגים ופירות ים ולאורך השנים הכנסתי בו קצת שינויים. התערובת של הקציצות תצטיין גם כטרטר. היזהרו לא לנשנש את כולה תוך כדי עבודה.

שעתיים ועד לילה קירור

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק

לקציצות (כ- 18 יח')

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

מעבדים שום, ג'ינג'ר, בצל ירוק ובזיליקום במעבד מזון לתערובת קצוצה. מוסיפים דג ורוטב סויה ומעבדים ב- 4-3 פולסים קצרים עד שהדג נקצץ לפיסות קטנות ומתאחד עם יתר החומרים.

2

יוצרים 18 קציצות בגודל כדורי פינג פונג ומקררים שעתיים ועד לילה.

מכינים את המרק

3

מביאים לרתיחה מים עם מיסו בסיר בינוני. מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים כ- 5 דקות עד שהמיסו נמס.

4

מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול (מוסיפים עוד מיץ ליים או מלח לפי הצורך).

מבשלים את הקציצות במרק ומגישים

5

מוסיפים את הקציצות למרק ומבשלים על להבה בינונית ללא כיסוי כ- 4 דקות עד שהקציצות נאטמות.

6

מחלקים לקערות הגשה ומטפטפים כמה טיפות שמן שומשום.