מתכון

מרק מלפפונים ויוגורט

הגרסה שלי למרק טרטור כוללת גם חציל קלוי שמוסיף עוקצנות, טפנאד שמעניק עומק וקרוטוני גבינה בולגרית לפריכות

8,054 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
מרק מלפפונים ויוגורט של שפית איילת לטוביץ'. צילום: דניאל לילה
מרק מלפפונים ויוגורט של שפית איילת לטוביץ'. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק:

לקרוטונים:

לטפנאד:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את המרק:

1

טוחנים את כל חומרי המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2

מחממים תנור ל -180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הקרוטונים:

3

מערבבים קוביות לחם ושמן זית בקערה, מפלפלים ומפזרים בתבנית.

4

אופים 12-10 דקות עד להזהבה קלה. מפזרים גבינות, מחזירים לתנור ואופים כ-3 דקות נוספות רק עד שהגבינות מותכות קלות. מצננים.

מכינים את הטפנאד ומגישים:

5

טוחנים את כל חומרי הטפנאד במעבד מזון למחית אחידה. אפשר לשמור בצנצנת אטומה במקרר עד שבועיים.

6

טועמים את המרק הקר ומתקנים תיבול. יוצקים לקערות, מניחים כפית טפנאד ומפזרים קרוטונים ובצל סגול קצוץ. מגישים מייד.