מתכון

מרק מנגולד וערמונים

מרק מעולה לפתיחת העונה הקרה. יש בו עומק טעמים הודות לציר העוף, טעם ירוק מדהים של המנגולד ומתיקות של ערמונים

9,585 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
מרק מנגולד וערמונים של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
מרק מנגולד וערמונים של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

לא כולל זמן הכנה של ציר העוף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק

אופן ההכנה

1

בעזרת סכין חדה חורצים X בקליפת הערמונים. מרתיחים שפע מים בסיר עם מלח ומבשלים את הערמונים כחצי שעה. מסננים, מצננים מעט וקולפים את הערמונים. שוברים אותם גס.

2

מעבירים לסיר גדול את כל המצרכים (כולל הערמונים), למעט עלי מנגולד. מבשלים על להבה בינונית כעשר דקות.

3

מגלגלים יחד עלי מנגולד וחותכים לגפרורים דקים (שיפונד). מכניסים למרק ומבשלים עוד 5 דקות בלבד. מסירים מהאש ומגישים.