מתכון

מרק סלק, מנגולד וזרעי כמון

זה סוג של מרק איכרים - ירקות חתוכים גס שוחים בציר הצלול של עצמם. טעמו בסיסי, חורפי ומאוד כפרי

13,213 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מרק סלק, מנגולד וזרעי כמון של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק סלק, מנגולד וזרעי כמון של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

צלייה מוקדמת בחום גבוה מדגישה את המתיקות הטבעית של הסלק ומחדדת את טעמי האדמה שלו, כך שגם מרק כפרי פשוט ירוויח רובד של מורכבות ועומק טעמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 200 מעלות ועוטפים סלקים ב- 2 שכבות של רדיד אלומיניום.

2

אופים את הסלקים כשעה עד שהם מתרככים לגמרי (דוקרים עם סכין), קולפים וחותכים לקוביות.

3

מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים ופורסים את הגבעולים.

4

מחממים סיר עם 3 כפות שמן זית ומטגנים בצל 3 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד לשקיפות. מוסיפים שום, זרעי כמון, פלפל אנגלי, עלי דפנה ושאטה ומטגנים עוד 3 דקות תוך ערבוב.

5

מוסיפים את גבעולי המנגולד הפרוסים ומטגנים עוד 5 דקות עד שהבצל מזהיב.

6

מוסיפים את הסלק וכמון טחון ומערבבים היטב. יוצקים ציר ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות עד שהמרק מוכן.

7

בזמן שהמרק מתבשל מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את עלי המנגולד 2 דקות עד שהם קמלים מעט. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.

8

בתום הבישול מתבלים את המרק במלח, פלפל שחור וסוכר. מוסיפים פטרוזיליה ואת עלי המנגולד המוקפצים ומגישים חם.