סלק צהוב! כן, יש דבר כזה. אפשר למצוא אותו בשוקי איכרים וגם בשוק הכרמל (למשל ב"כרמלה"). הוא קטן יותר מהסלק הרגיל, מתוק יותר וגם יש בו יותר מיץ – מה שהופך אותו מושלם לשילוב במרק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 200 מעלות ועוטפים סלקים ב- 2 שכבות של רדיד אלומיניום.
2
אופים את הסלקים כ- 40 דקות עד שהם מתרככים לגמרי (דוקרים עם סכין). קולפים וחותכים לקוביות.
3
מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בצל 3 דקות על להבה בינונית- גבוהה עד לשקיפות. מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים עוד 3 דקות על להבה בינונית (בלי שהבצל יזהיב).
4
מוסיפים את הסלקים וציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 30 דקות עד שהמרק מוכן.
5
טוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת מוט ריסוק ידני ומסננים.
להגשה
6
יוצקים את המרק לקעריות הגשה. מניחים בכל קערית פרוסה של גבינת סנט מור ומפזרים מעט בצל ירוק ופלפל סצ'ואן גרוס.