מתכון

מרק סלק צהוב עם ציר דגים, פלפל סצ'ואן וסנט מור

מרק על בסיס ציר דגים והמון תבלינים: זעפרן, פלפל סצ'ואן וזרעי סלרי, שמוסיפים טעם מרוכז של סלרי בלי להשתלט

520 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מרק סלק צהוב עם ציר דגים, פלפל סצ'ואן וגבינת סנט מור של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק סלק צהוב עם ציר דגים, פלפל סצ'ואן וגבינת סנט מור של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

סלק צהוב! כן, יש דבר כזה. אפשר למצוא אותו בשוקי איכרים וגם בשוק הכרמל (למשל ב"כרמלה"). הוא קטן יותר מהסלק הרגיל, מתוק יותר וגם יש בו יותר מיץ – מה שהופך אותו מושלם לשילוב במרק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 200 מעלות ועוטפים סלקים ב- 2 שכבות של רדיד אלומיניום.

2

אופים את הסלקים כ- 40 דקות עד שהם מתרככים לגמרי (דוקרים עם סכין). קולפים וחותכים לקוביות.

3

מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בצל 3 דקות על להבה בינונית- גבוהה עד לשקיפות. מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים עוד 3 דקות על להבה בינונית (בלי שהבצל יזהיב).

4

מוסיפים את הסלקים וציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 30 דקות עד שהמרק מוכן.

5

טוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת מוט ריסוק ידני ומסננים.

להגשה

6

יוצקים את המרק לקעריות הגשה. מניחים בכל קערית פרוסה של גבינת סנט מור ומפזרים מעט בצל ירוק ופלפל סצ'ואן גרוס.