מתכון

מרק עגבניות עם ניוקי תרד כשר לפסח

מנת ניוקי קלאסית שהפכה למרק סמיך ואביבי

15,359 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2020
מרק עגבניות עם ניוקי תרד כשר לפסח של אסף גרניט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מרק עגבניות עם ניוקי תרד כשר לפסח של אסף גרניט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

השותף שלי יוסי אלעד התאהב בניוקי ברוטב עגבניות במהלך טיול בדרום איטליה. כשחזר לארץ העביר את הניוקי גיור מזורז (שכלל החלפה של סולת בקמח מצה), אבל לא היה לו לב להפריד אותם מרוטב העגבניות שאיתו נולדו, אז הוא הפך את הרוטב למעין מרק סמיך, שטעמיו מתאימים הרבה יותר לארוחת אביבית ישראלית מאשר מרק העוף המסורתי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק

לניוקי (25-20 כדורים)

אופן ההכנה

מכינים את המרק

1

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצל וכרשה כ-3 דקות על להבה בינונית עד שהם הופכים שקופים. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים שום, תימין ועראק ומטגנים כדקה נוספת.

2

מוסיפים עגבניות טריות ומשומרות, מכסים ומבשלים שעה.

3

מסירים מהכיריים ומוסיפים בזיליקום. כשהמרק מתקרר, טוחנים בעזרת מוט ריסוק או במעבד מזון למרקם קטיפתי.

מכינים את הניוקי

4

מבשלים תפוחי אדמה בשפע מים רותחים ומצננים.

5

מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית כ-2 דקות, מוסיפים שמן ותרד ומטגנים 2 דקות עד שהתרד מקבל מראה נבול. מוציאים למסננת ובעזרת כף לוחצים על התרד כדי שיגיר נוזלים (נוכחות של נוזלים בעיסה תגרום לניוקי להתפרק).

6

מעבירים את התרד למשטח עבודה וקוצצים לעיסה.

7

קולפים את תפוחי האדמה ומועכים במועך ידני למחית חלקה. מוסיפים את התרד, ביצה, מלח ופלפל ומערבבים לעיסה אחידה.

8

מוסיפים קמח מצה בהדרגה, 1/8 כוס בכל פעם. אחרי כל הוספה מערבבים ומחכים כדקה. כשמתקבלת עיסה שסמיכותה דומה לזו של שמנת חמוצה, מפסיקים להוסיף קמח מצה ומעבירים את העיסה למקרר למנוחה של חצי שעה לפחות ועד לילה.

9

יוצרים מהעיסה כדורים פחוסים בקוטר 4 ס"מ ומניחים על מגש במרווחים.

לפני ההגשה

10

מחממים את המרק. מחממים מחבת גדולה עם שמן רדוד (שיגיע לשליש גובהו של כדור ניוקי) ומטגנים את הכדורים כ-½3 דקות מכל צד עד שהם משחימים היטב. מוציאים לנייר סופג.

11

יוצקים את המרק לקערות הגשה ומניחים בכל קערה כמה כדורי ניוקי.

הכנה מראש: את המרק אפשר להכין עד יומיים מראש. את הניוקי רצוי לטגן בסמוך להגשה. אם בכל זאת מתעקשים להכין את הניוקי מראש, מצננים, שומרים בכלי פתוח (כדי לא להרוס את המרקם שלהם) ולפני ההגשה מחממים מעט בטוסטר אובן או בתנור.