החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקניידלך:
אופן ההכנה
מכינים את המרק:
1
מביאים לרתיחה חלקי עוף בסיר עם מים עד 3/4 מנפחו. מבשלים למשך 15 דקות על סף רתיחה. מקפים את הקצף שנוצר. מוסיפים את הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 30 דקות נוספות. מסננים את המרק לקבלת מרק צח.
מכינים את הקניידלעך:
2
מערבבים קמח ומלח בקערה.
3
מערבבים שמן ומים ויוצקים על הקמח. מערבבים היטב ומוסיפים ביצים. מערבבים, טועמים ומתבלים בפלפל. מקררים למשך חצי שעה.
4
מחממים סיר עם מי מלח ואבקת מרק עוף. מכינים קערה קטנה עם מים ו-2 כפות שמן. מרטיבים בה את הידיים ויוצרים כדורים קטנים מן התערובת. מבשלים את הקניידלעך במחזורים על אש בינונית כ-4 דקות בכל פעם. מוציאים בכף מחוררת ושומרים בקערה משומנת למניעת הידבקות.
הגשה:
5
מסדרים 3 קניידלעך ב-3 צבעים ויוצקים את המרק.
קניידלעך בצבעים
לקניידלעך אדומים: מוסיפים כף רסק עגבניות או פפריקה לשליש מכמות המתכון.
לקניידלעך ירוקים: מוסיפים כף פסטו או 80 גרם עשבי תיבול קצוצים לשליש מכמות המתכון.
גיוון: את הפטרוזיליה אפשר להחליף בכוסברה (למי שאוהב).