מתכון

מרק ערמונים חורפי

ממנות הדגל של המטבח ההונגרי: מרק חורפי, ריחני, שכדאי להכין עם הערמונים הראשונים שיוצאים לשוק

7,508 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
מרק ערמונים. צילום: אילון פז
מרק ערמונים. צילום: אילון פז

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חורצים ערמונים בצורת X בשפיץ וחולטים 10 דקות במים רותחים. מצננים מעט וקולפים (כולל הקליפה הדקה).

2

מבשלים ערמונים וגזר בציר עוף שעה, עד שהם מתרככים מאוד. טוחנים הכל במעבד מזון לעיסה סמיכה וחלקה.

3

מחזירים לסיר, מוסיפים שמנת ומלח לפי הטעם ומבשלים רבע שעה נוספת. מגישים מיד.

גיוון: אם אין ציר עוף אפשר להכין גם מאבקת מרק.