מתכון

מרק פיתה, עגבניות ובזיליקום

טוויסט מקומי שלי למרק טוסקני שנקרא פאפא אל פומדורו - הלחם מוחלף בפיתות ומגיע עם לאבנה או שמנת חמוצה

11,754 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
מרק עגבניות, פיתה ובזיליקום של שף ארז קומרובסקי. צילום: אסף קרלה
מרק עגבניות, פיתה ובזיליקום של שף ארז קומרובסקי. צילום: אסף קרלה

אחת המנות שאני הכי אוהב להכין ולאכול היא מרק טוסקני בשם פאפא אל פומדורו, המשלב לחם טוסקני נטול מלח, שפע שמן זית ועגבניות בשלות. מנה קיצית מהממת שכדאי לאמץ לרפרטואר הביתי.

בזיליקום – המדריך לגידול ובישול

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים ⅓ כוס משמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל כ־5 דקות עד שהוא שקוף. מוסיפים שום ומטגנים כ־30 שניות על אש בינונית. מוסיפים עגבניות, פלפלים ומלח ומערבבים. מבשלים על אש גדולה כ־20 דקות תוך כדי ערבוב עד שהעגבניות והפלפלים מתרככים ומתפרקים.

2

מוסיפים את הפיתות ומבשלים כ־5 דקות עד שהן סופגות את הנוזלים. 

3

מוסיפים את יתר שמן הזית בזילוף אטי תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ או במטרפה עד שהוא נטמע במרק (אם תוסיפו כמות גדולה בבת אחת או לא תערבבו, השמן פשוט יצוף מעל הנוזל). 

4

מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים עוד כדקה על אש קטנה. מגישים חם או קר עם שמנת חמוצה או לאבנה.