מתכון

מרק פלפלים אדומים

חשבתם שמרקים הם מנה חורפית? קבלו את המרק הכי קייצי שיש

21,016 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מרק פלפלים אדומים. צילום: דניאל לילה
מרק פלפלים אדומים. צילום: דניאל לילה

תוספות:
• רצועות פלפלים קלויים.
• בצל סגול חתוך לקוביות.
• קוביות קטנות של גבינה בולגרית או פטה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה (לא חובה):

אופן ההכנה

1

ממיסים חמאה ושמן זית בסיר רחב. מוסיפים בצל ושום ומאדים על להבה נמוכה-בינונית עד שהבצל שקוף ורך. מוסיפים שורש סלרי ופלפלים ומבשלים מכוסה על להבה בינונית-נמוכה 10 דקות.

2

מוסיפים מים, מלח ופלפל ומבשלים 10 דקות.

3

מסירים מהכיריים ומצננים. טוחנים את המרק בעזרת מוט ריסוק עד לקבלת מרקם חלק.

4

מניחים כפית שמנת חמוצה או מזלפים שמנת מתוקה על פני המרק ומעליה מפזרים כמה עלי זעתר/אורגנו.