תוספות:
• רצועות פלפלים קלויים.
• בצל סגול חתוך לקוביות.
• קוביות קטנות של גבינה בולגרית או פטה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה (לא חובה):
אופן ההכנה
1
ממיסים חמאה ושמן זית בסיר רחב. מוסיפים בצל ושום ומאדים על להבה נמוכה-בינונית עד שהבצל שקוף ורך. מוסיפים שורש סלרי ופלפלים ומבשלים מכוסה על להבה בינונית-נמוכה 10 דקות.
2
מוסיפים מים, מלח ופלפל ומבשלים 10 דקות.
3
מסירים מהכיריים ומצננים. טוחנים את המרק בעזרת מוט ריסוק עד לקבלת מרקם חלק.
4
מניחים כפית שמנת חמוצה או מזלפים שמנת מתוקה על פני המרק ומעליה מפזרים כמה עלי זעתר/אורגנו.