מתכון

מרק פסטה אה צ׳צ'י

לשדרוג ההגשה מעטרים במעט שמן זית, ואם רוצים - גם בפטרוזיליה קצוצה

11,198 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
מרק פסטה אה צ׳צ'י של השף מנה שטרום. צילום: מירי דוידוביץ'
מרק פסטה אה צ׳צ'י של השף מנה שטרום. צילום: מירי דוידוביץ'

משרים את גרגירי החומוס במים לילה לפני ההכנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מטגנים את הבצל בשמן זית עד לריכוך, אך לא עד שיזהיב. מוסיפים את העגבניות וענף הרוזמרין, ממליחים ומטגנים קלות.

2

מוסיפים את גרגירי החומוס ומטגנים קלות.

3

מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד לריכוז הנוזלים על אש גדולה.

4

מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך מוחלט של גרעיני החומוס. מוציאים מהסיר שתי מצקות מלאות גרגירי חומוס וטוחנים במעבד מזון, תוך הוספת מעט מנוזלי המרק. מחזירים את המחית לסיר ומביאים שוב לרתיחה.

5

מוסיפים את הפסטה ומבשלים במרק עד היותה מוכנה. הצעת הגשה: מעטרים במעט שמן זית, ואם רוצים - גם בפטרוזיליה קצוצה.