מתכון

מרק פריקי ועראק

אצלנו בבית תמיד הגישו מרק פריקי בחורף. אני משדרג אותו עם עראק, שטעמיו משתלבים נפלא עם טעמה המעושן של החיטה

5,583 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
מרק פריקי ועראק של זוזו חנא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מרק פריקי ועראק של זוזו חנא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר ומזהיבים בצל 7 דקות. מוסיפים שום ומטגנים דקה. מוסיפים פריקי ומטגנים 2 דקות עד שעולה ניחוח עשן.

2

יוצקים עראק ומטגנים 5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.

3

יוצקים מים, ציר ותבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות ללא כיסוי עד שהפריקי רכה והמרק מוכן.

4

מגישים בקערות מרק עם כף עראק ומעט פטרוזיליה קצוצה.