מתכון

מרק קרם סלק, ירקות שורש וחלב קוקוס

מבשלים תחילה את הסלקים יחד עם ירקות שורש ותבלינים, שמעניקים למרק את מורכבות הטעמים שלו

7,368 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מרק קרם סלק, ירקות שורש וחלב קוקוס של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק קרם סלק, ירקות שורש וחלב קוקוס של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

מומלץ לחתוך את הירקות לאותו גודל כדי שיתבשלו באותו זמן. חשוב מאוד לסנן את המרק בתום הטחינה, אחרת אתם עלולים לנגוס בשבבי פלפל אנגלי ועלי דפנה. לחילופין אפשר לארוז את התבלינים בבד גזה ולשלוף אותם לפני שטוחנים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים סיר גדול ורחב עם שמן זית ומטגנים בצלים 3 דקות עד לשקיפות. מוסיפים שום, תבלינים יבשים ותימין ומטגנים 5 דקות עד שהבצל מזהיב והתבלינים נקלים. מוסיפים גזרים וסלקים ומטגנים 6-4 דקות על להבה גבוהה עד שהירקות מקבלים ברק. מוסיפים סלרי ומטגנים עוד דקה.

2

מוסיפים ציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה עד לריכוך מלא של הירקות.

3

מוסיפים חלב קוקוס ומביאים לרתיחה.

4

טוחנים את המרק למרקם חלק ומתבלים במלח, פלפל וסוכר. מסננים ומגישים חם עם שבבי קוקוס.