כדי לשמור על הלובן היפה של המרק חשוב לספוג עודפי שומן מהדג אחרי הצלייה. רצוי להכין את המרק כמה שעות לפני ההגשה ולתת לו לנוח במקרר, כדי שהרוויון יספוג היטב את הטעמים של עשבי התיבול.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרק
לסלמון הצרוב
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את המרק
1
מניחים עלי חמציץ בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים לכיסוי.
2
מערבבים, ממתינים 1/2 דקה, מסננים ושוטפים במים קרים. מייבשים וקוצצים גס.
3
יוצקים רוויון לקערה רחבה ומוסיפים את עלי החמציץ ושאר החומרים.
4
מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה ועד לילה.
צורבים את הסלמון
5
מלהיטים מחבת כבדה ומתבלים סלמון במלח ופלפל. מוסיפים למחבת שמן זית וצורבים נתחי סלמון חצי דקה מכל צד. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ותופחים בעדינות על פני הסלמון עם נייר סופג, כדי להיפטר מעודפי שומן.
מרכיבים את המנה ומגישים
6
יוצקים את המרק לקעריות הגשה, מניחים מעל כמות נדיבה של קישוא וצנונית ומעליהם נתח סלמון. ממליחים, מפלפלים ומגישים.