מתכון

מרק שומר איטלקי עם פירות ים

במרכז המרק הזה עומדים כוכבי החורף באיטליה: פירות ים ושומר מלא עסיס, שעוטף אותם בניחוחות אניס

14,200 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
מרק שומר איטלקי עם פירות ים של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מרק שומר איטלקי עם פירות ים של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

אפשר כמובן ליהנות מהמרק גם ללא פירות הים. שימו לב לפטנט: במקום להשתמש בציר אני מוסיף מיץ שומר סחוט לקבלת מכסימום טעם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק

לפירות הים

אופן ההכנה

מכינים מיץ שומר

1

סוחטים 10 פקעות שומר במסחטת ירקות קשים (כמו גזר) לקבלת 1 ליטר מיץ. לחילופין מרסקים את פקעות השומר עם מעט מים בבלנדר וסוחטים דרך מסננת או בד חיתול.

מכינים את המרק

2

מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומאדים בצל וקוביות מ-5 פקעות שומר עם מלח 15 דקות עם מכסה על להבה נמוכה, כך שהם מתרככים ולא מזהיבים.

3

מוסיפים שורש ליקוריץ (או כוכב אניס) ואוזו ומגבירים את הלהבה. מבשלים כ-4 דקות עד שהאוזו מצטמצם למרקם של סירופ.

4

יוצקים לסיר את מיץ השומר, מוסיפים סוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 30 דקות בבעבוע קל למיצוי טעמים. מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-10 דקות לצמצום וריכוז טעמים.

5

מוציאים את מקל הליקוריץ (או כוכב האניס) וטוחנים את המרק למרקם חלק במעבד מזון או במוט ריסוק ידני. מסננים, טועמים ומתקנים תיבול. עד כאן אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה.

לפני ההגשה מכינים את פירות הים

6

מחממים מחבת עם יתרת השמן, מוסיפים את פירות הים, ממליחים ומאדים כדקה בלבד עד שהם משנים גוון.

7

יוצקים את המרק לצלחות הגשה, מוסיפים את פירות הים ומגישים מייד.