מתכון

מרק שעועית לבנה

המרק מסמיך בזכות רביכה שמוסיפים ממש בסוף, ובה מעט שום מטוגן, שטעמיו לא דוהים בבישול הארוך

77,494 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מרק שעועית לבנה של דורון בר און. צילום: דניאל לילה
מרק שעועית לבנה של דורון בר און. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרביכה

אופן ההכנה

1

מחממים סיר גדול ורחב עם שמן ומטגנים בצל וגזר כ- 2 דקות על להבה גבוהה עד שהם מזיעים. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים כדקה תוך ערבוב עד שהגזר והבצל נעטפים ברסק.

2

מוסיפים נוזלים, תפוחי אדמה ושעועית ומביאים לרתיחה. מקפים אם יש צורך. מנמיכים להבה לבינונית, מוסיפים פטרוזיליה, שמיר וסלרי ומבשלים 30 דקות. מתבלים במלח ופלפל.

3

לקראת תום הבישול מכינים רביכה: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים שום 1/2 דקה על להבה נמוכה ותוך כדי ערבוב רק עד שהוא משנה מעט צבע ומעלה ניחוח. מוסיפים קמח ומטגנים כ- 2 דקות תוך ערבוב בכף עץ עד שנוצרת רביכה וצבעו של הקמח נעשה כהה יותר.

4

לוקחים מצקת מהמרק החם ומוסיפים לרביכה. מערבבים לעיסה אחידה ללא גושים.

5

מעבירים את הרביכה למרק ומבשלים 2 דקות. שולפים את צרורות עשבי התיבול מהמרק ומגישים. המרק יישמר עד 5 ימים במקרר.