מתכון

משאוושה לוביה עם מש ועדשים

מהלוביה היבשה אני מכין ממרח הדומה לחומוס שמתובל בלימון וג'ינג'ר, ומעליו אני ממליץ להניח משאוושה של קטניות

4,655 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
משאוושה לוביה עם מש ועדשים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
משאוושה לוביה עם מש ועדשים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

בערבית היא מכונה רוביא, ובסדר ראש השנה היא מסמלת את ריבוי זכויותינו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחומוס לוביה

למשאוושה

אופן ההכנה

1

מסננים את הלוביה ממי השריה ומעבירים לסיר. מוסיפים את הבצל, השום והג'ינג'ר ומכסים במים כ־2 ס"מ מעל גובה השעועית. מביאים לרתיחה, מקפים את הקצף ומבשלים על להבה נמוכה כשעה עד לריכוך.

2

בינתיים משרים את העדשים והמש במים רותחים כ־1/2 שעה. פורסים את הבצל ומזהיבים בסיר עם השמן. פורסים את השום ומוסיפים אותו אל הבצל עם התבלינים. מערבבים עוד כדקה, מסננים את העדשים ואת המש ומוסיפים אל הסיר. מוסיפים 3 כוסות מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה עוד כ־1/2 שעה עד שהעדשים הופכות רכות אך לא רכות מדי.

3

מעבירים את הלוביה מלבד כוס אחת למעבד מזון יחד עם הבצל, השום והג'ינג'ר, מוסיפים את מיץ הלימון ומעבדים למחית. יוצקים את השמן תוך כדי ערבול לקבלת המרקם הרצוי. אם יש צורך מוסיפים מעט מנוזלי הבישול. מתבלים במלח ובפלפל.

4

מניחים 4 כפות בצלחת הגשה, מוסיפים כף מהלוביה שלא נטחנה ומערבבים. מוסיפים מעל את העדשים והמש ומתבלים בעוד מעט מלח ולימון.