מתכון

משוויה – סלסה של ירקות שרופים

למשוויה יש המון גרסאות - הגרסה הזאת פשוטה וסופר טעימה: עגבניות שרופות ישירות על הגחלים, פלפל חריף ושום בלבד

14,645 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2021
משוויה של שף אוהד לוי על לחם בדואי | צילום: מידן גיל ארוש
משוויה של שף אוהד לוי על לחם בדואי | צילום: מידן גיל ארוש

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים עגבניות ופלפל חריף ישר על הגחלים וצולים כ־10 דקות או עד שקליפתם נחרכת ומשחירה. מעבירים לצלחת ומניחים לצינון עד שהירקות בטמפרטורה נוחה למגע.

2

מקלפים את העגבניות והפלפל החריף בסכין. חוצים את הפלפל, נפטרים מהגרעינים, קוצצים ומעבירים לקערה. קוצצים את העגבניות, מעבירים לקערה, מוסיפים שום, שמן זית, מלח ים, דבש ומיץ לימון, מערבבים ומגישים.